Äntligen hårdare tag mot kriminella!

Att knäcka gängen och trycka tillbaka brottsligheten är en av den moderatledda regeringens viktigaste uppgifter. Sprängningar och skjutningar sprider skräck. Generösa ungdomsrabatter och mängdrabatter har lett till alltför korta straff. Det behövs fler poliser och skärpta straff för att bekämpa både gängbrottsligheten och annan kriminalitet som drabbar människor i deras vardag.

Den moderatledda regeringen har nu inlett den största offensiven i svensk historia mot den organiserade brottsligheten. Till år 2026 ökar regeringen anslaget till polisen med drygt 10 miljarder kronor.

Under 2023 gjorde polisen rekordmånga gripanden, beslag av vapen och sprängmedel samt förhindrade många grova våldsbrott. Som det ser ut kommer också avsevärt fler skjutningar och sprängningar att klaras upp och skyldiga att straffas.

Den borgerliga omläggningen av politiken är inledd: rekordstora resurser till rättsväsendet, nya verktyg till polis och åklagare, ny polisledning med uppdrag att öka lokal polisnärvaro och klara upp fler brott m.m.

Under 2024 fortsätter den moderatledda regeringen att rulla ut reformerna, för att månad för månad göra det svårare att vara kriminell – så här ser planeringen ut för det kommande halvåret:

Januari: Dubbla straff för grova vapenbrott och olovliga sprängningar.

Februari: Vistelseförbud för personer som främjar sådana grova våldsbrott.

Mars: Visitationszoner för att hitta vapen och andra farliga föremål.

April: Stärkt skydd för poliser som jobbar nära kriminella nätverk.

Maj: Lättare att vräka när det begås brott i en lägenhet eller i närområdet.

Juni: Effektivare verktyg att ta brottsvinster av kriminella (förverkande)

Juli: Fler tvångsmedel för att förebygga brott, bl.a. husrannsakan.

Arbetet fortsätter i hög takt. Efter åtta bortkastade år med de rödgröna, så har vi äntligen en regering som tar kampen mot de kriminella gängen på allvar.

Lag och ordning ska återupprättas!