Luften i Umeå blir renare år för år

Igår behandlade vi rapporten Åtgärdsprogram för Renare luft 2024. Det är mycket positivt att luften i Umeå har blivit renare och renare med åren.

Tvärtemot vad många på vänsterkanten säger i debatten, så har ju dessutom trafiken stadigt minskat. Under 2023 låg trafikmängden på Västra Esplanaden på 17 850 fordon (årsmedeldygnstrafik,  ÅDT). Det är den lägsta trafikmängden sedan mätningarna startade. Vi kan konstatera att det under de senaste tio åren inte skett någon trafikökning i centrala Umeå trots att både befolkning och fordonspark ökat och trots att det tillkommit externa köpcentra som kan förväntas orsaka mer bilåkande.

Så några ytterligare åtgärder mot bilar och dess framkomlighet framöver behövs inte i Umeå.

När miljökvalitetsnormerna för kvävedioxid överskrids behöver ett åtgärdsprogram upprättas. Umeå kommun har klarat årsmedelvärdet för kvävedioxid sedan 2012. Sedan 2023 klarar vi alla miljökvalitetsnormer vilket är riktigt glädjande. Hittills i år ligger vi också under gränsvärdena, men det är ju några månader kvar av året.

Riktigt intressant är att vi dessutom klarar de hårdare EU-miljökvalitetsnormerna för kvävedioxid som ska gälla från 2030. Årsmedelvärdet låg under det nya gränsvärdet sedan 2022, och även dygnsmedelvärdet låg under. Miljökvalitetsnormen, 200 µg/m3 inte överskridas mer än en timme per år, klaras sedan år 2017.

Dessa positiva siffror gäller dessutom innan vi sett effekterna av Västra Länkens öppnande. Vi håller tummarna för att länken kan öppnas inom det närmaste halvåret. Numera är bedömningen att Västra länken och ringledens fullbordande kommer att minska trafikvolymen genom centrum och Västra Esplanaden/Tegsbron med 15-25 procent. Det kommer såklart få betydelse för minskade utsläpp i centrum!

När jag blev intervjuad i VK så lyfte jag också fram det positiva i att vår luftkvalitet nyligen har uppmärksammats på europeisk nivå. En undersökning som visade att Umeå tillsammans med Uppsala har den renaste luften av 375 städer i Europa!

En stor del av trafikplaneringen under de senaste 20 åren i Umeås kommunpolitik har syftat till att komma tillrätta med problemen med dålig luft i centrum. Det har varit ett viktigt arbete som Moderaterna stått bakom. Alla vill vi ju ha en bättre luftkvalitet. Arbetet har gett goda resultat. Sedan Umeå kommun antog Åtgärdsprogrammet för renare luft 2007, så har luften år för år blivit bättre utmed Västra Esplanaden.

Men därför finns det ingen anledning att gå vidare med de extremt bilfientliga förslag som nu är på gång från de styrande inom S och MP. Bl.a. vill de ju ta bort hälften av körfälten för bilar på viktiga trafikleder in och ut från centrum. Lär av misstagen med Storgatan! Umeå måste ha en trafik- och infrastrukturplanering som möjliggör god framkomlighet för alla trafikslag i framtiden – även för bilar. Självklart ska det vara enkelt att promenera, cykla eller ta bussen.

Men Umeå får inte glömma bort bilens viktiga funktion!